Мања слова Већа слова РСС

Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter

Питајте потпредсједника

>

Абазовић и Милошевић: Гранични појас годину и по дана био без видео и радарске контроле

Абазовић и Милошевић: Гранични појас годину и по дана био без видео и радарске контроле
Датум објаве: 18.02.2021 16:39 | Аутор: Кабинет потпредсједника Владе

Испис Штампај страницу


Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић и државни секретар у Министарству унутрашњих послова за контролу рада полиције Раде Милошевић одржали су данас у згради Владе Црне Горе конференцију за медије поводом злоупотребе донације Европске уније за обезбјеђивање набавке опреме за надзор морске границе према Хрватској и Албанији у износу од преко миллион еура.

Потпредсједник је саопштио да борба против корупције и организованог криминала остаје приоритет свих приоритета дјеловања Владе Црне Горе. С тим у вези, како је саопштио Абазовић, откривен је први већи случај проневјере у сектору безбиједности. Потпредсједник Абазовић је казао да се ради о средствима Европске уније из директне буџетске подршке кроз Шенгентски акциони план.

„Опрема која је купљена за тај новац не ради више од годину и по дана што је директно у вези са стварима које се дешавају на граничним појасевима и Министартсво унутрашњих послова је преузело све активности на себе да након откривања проневјере у потпуности заштити гранични појас Црне Горе, а самим тим и безбједност грађана”.

Абазовић је истакао да је министар унутрашњих послова господин Сергеј Секуловић дао налог да се скине ознака тајности са свих тендера које је министарство расписало у претходном периоду јер постоји основана сумња да ова проневјера није била једина.

Државни секретар Раде Милошевић је истакао да се након провјере опреме доказало да је набављена пет пута јефтинија од наплаћене, а да је фирма која је добила тендер скинула постојеће наљепнице и замијенила их ознакама реномираних фирми чија је дјелатност производња оваква врсте опреме. Милошевић је казао да је тендер за набавку опреме био намјештен и да је тенденција била да га добије фирма са сједиштем у Београду.

Милошевић је напоменуо да је овим чином омогућено фирми која није из Црне Горе да даљинским приступом може пратити видео надзор овог граничног појаса.

„Ова влада и кадрови у министарствима се не баве само формом већ и суштином. Све ћемо преконтролисати, од тога шта је папиролошки урађено, до тога што је у крајњем испоручено. У питању су милионски тендери на чијој анализи активно радимо”, закључио је Милошевић.

КАБИНЕТ ПОТПРЕДСЈЕДНИКА ВЛАДЕ

ВИДЕО: хттпс://yоуту.бе/Вр2QриРрДјИ

ФОТО И ВИДЕО: хттпс://флиц.кр/с/аХсмУмБ9З3